sobota, 28 lutego 2015

II

W dzisiejszym poście pokażemy Wam przepis z serii łatwo, szybko i przyjemnie :)
Wilgotne babeczki bananowo czekoladowe.
Zapraszamy!



Składniki na około 15 sztuk:
mokre:
- trzy dojrzałe banany (dokładnie rozgniecione)
- 1 jajko
-1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki rozpuszczonego masła

suche:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- tabliczka posiekanej mlecznej czekolady (niezbyt drobno, można użyć czekolady gorzkiej)


Wykonanie:
Składniki mieszamy w dwóch miskach- suche i mokre oddzielnie, następnie je łączymy.
Ciasto będzie grudkowate i gęste.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a foremki na babeczki wypełniamy ciastem do około 3/4 pojemności. 
Pieczemy około 20 minut, aż wierzch się zarumieni.




Życzymy smacznego!

Instagram

2 komentarze:

  1. Wilgotne babeczki, dojrzałe banany...ciekawie skonstruowany przepis:>. huehuehue

    OdpowiedzUsuń